Una de mis recetas favoritas mexicanas! Me desayuno o almuerzo o ceno con esto cuantas veces quiera.Mi mama las prepara como nadie . Las comparto con uds para que las hagan este fin de semana.
RAJAS CON CREMA
6 chiles poblanos en rajas
½ taza de crema
1 cebolla grande
1 queso fresco
sal
Córte los Chiles en rajas sin las semillas. Sofreir la cebolla en ruedas delgadas , se une todo en la sarten con un poco de sal a fuego lento y se va friendo hasta que ablanden. Se sirven con un poco de crema blanca espesa de leche , y listo!
Poblano Strips with Onions and Cream
Can be prepared in 45 minutes or less.
ingredients
2 pounds fresh poblano chilies (about 8)
1 medium white onion (about 8 ounces)
3 tablespoons vegetable oil
1/3 cup crème fraîche or heavy cream
preparation
Roast and peel chilies . Wearing rubber gloves, cut chilies into 1/3-inch-thick strips. Halve onion lengthwise and cut each half lengthwise into 1/4-inch-thick slices.
In a heavy skillet cook onion in oil over moderately low heat, stirring frequently, until softened, about 5 minutes. Add chilies and salt to taste and cook, stirring, 5 minutes. Add créme fraîche or cream and cook, stirring, 2 minutes. Rajas may be made 1 day ahead and chilled, covered. Reheat rajas before serving.
No hay comentarios:
Publicar un comentario