viernes, junio 11, 2010

RAJAS CON CREMA/Poblano Strips with Onions and Cream





Una de mis recetas favoritas mexicanas! Me desayuno o almuerzo o ceno con esto cuantas veces quiera.Mi mama las prepara como nadie . Las comparto con uds para que las hagan este fin de semana.

RAJAS CON CREMA
6 chiles poblanos en rajas
½ taza de crema
1 cebolla grande
1 queso fresco
sal

Córte los Chiles en rajas sin las semillas. Sofreir la cebolla en ruedas delgadas , se une todo en la sarten con un poco de sal a fuego lento y se va friendo hasta que ablanden. Se sirven con un poco de crema blanca espesa de leche , y listo!


Poblano Strips with Onions and Cream
Can be prepared in 45 minutes or less.


ingredients
            2 pounds fresh poblano chilies (about 8)
            1 medium white onion (about 8 ounces)
            3 tablespoons vegetable oil
            1/3 cup crème fraîche or heavy cream

preparation
Roast and peel chilies . Wearing rubber gloves, cut chilies into 1/3-inch-thick strips. Halve onion lengthwise and cut each half lengthwise into 1/4-inch-thick slices.
In a heavy skillet cook onion in oil over moderately low heat, stirring frequently, until softened, about 5 minutes. Add chilies and salt to taste and cook, stirring, 5 minutes. Add créme fraîche or cream and cook, stirring, 2 minutes. Rajas may be made 1 day ahead and chilled, covered. Reheat rajas before serving.



No hay comentarios:

Publicar un comentario